svētdiena, 2012. gada 8. aprīlis

Lieldienas

       No drošiem avotiem dzirdēju, ka šodien Latvijā esot bijusi 10 cm bieza sniega kārtiņa! Es šeit sniegu neesmu redzējusi kopš februāra sākuma! Ašafenburgā arvien biežāk spīd saule, ielās parādās daudz cilvēku! Nez kur viņi visi bija ziemas mēnešos! Brīvdienās ir īpaši grūti pārvietoties veikalos un parkos, jo vietējie nekad neiet taisnā virzienā, viņiem, patīk mētāties un apstāties gājēju straumes vidū :D 
      Šodien laikam ir Lieldienas! Jā, es saku laikam, jo par tām neatgādina uzbrūkošās pērc pērc pērc reklāmas. Uz kādu brīdi intereses vadīta palūkojos, kas notiek baznīcās. Būtība jau tā pati, kas Latvijā, tikai viss vāciski, protams! 

Stiftsbasilika Aschaffenburg

          Darbā man uzdāvināja šokolādes zaķi un konfekšu izlasi, tā ka man par saldumiem šajās Lieldienās nebūs jāraizējas! :) 


        Mana kaimiņiene ir diezgan fiksa, aizlikusi uz otru Vācijas malu, pēc kāda puiša aicinājuma! Tad nu es palieku viena, par ko es nemaz neraizējos!
        Man kā dabas mīlei, jauno pumpuru skaitītājai, vilktin velk pie plašuma - kokiem, meža, ūdens...Izstaigāju man tuvāko parku Fasanerie. Man radās jautājums,  vai tad tur ir daudz fazānu, ja reiz tā nosaukts! Šobrīd tur gan fazānu nav, laikam kādreiz medībās izšauti. 




    



 No Fasanerie sākas 2 Spessarta ceļi (Spessart-milzīgs dabasparks), katrs ap 60 km garumā. Domāju, kādreiz būs jāsaņem dūša un kāds no tiem ar riteni jāizbrauc.

     
       


     



   
       Nu re, cik gudras pīles! Pat tām ir skaidra pareizā secība! hehe :)








          Tā kā laiks bija ļoti labs, izstaigāju arī otru tuvējo parku Schöntal, kas atrodas pilsētas centrā.




            Pirmo pusgadu caur Schöntal gāju uz valodu kursiem, un katru rītu redzēju, kā 2 pāvu pāri guļ uz pilsdrupu mūriem. Dienas laikā tie nav redzami, jo viņiem pašiem savas šeftes pilsdrupu iekšienē.


 

Pavasarī parkā zied magnolijas...




       

6 komentāri:

  1. Nu, re, cik jums kraasu-sprigtumpilns pastaigaajiens :)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, jā, Mēs arī no tiesas priecājamies! :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jūs esat tik skaista būtne un neticu, ka Jūsu pārgājiena laikā Jums neviens nav pa ceļam izteicis kādu komplimentu vai uztaurējis ar auto tauri :)

      Dzēst
    2. Haha:D Jā, nu tagad es saprotu, kāpēc brīžos, kad eju gar ielas malu, mašīnas taurē uz nebēdu! :D

      Dzēst
    3. Jums, Aritas jaunskundze, vajadzētu turēt somiņā mobilo taurīti...līdzko Jums kāds puika vai kungs ar iesirmiem deniņiem šķiet pievilcīgs un vērts pavadīt pus-dzīvi kopā, Jūs aši tverat pēc taurītes un bū bū bū naski spiežat garāmbraucošajam vai ejošajam :)

      Dzēst
    4. Redzu, ka Jūsu fantāzija nesnauž! :D Man gan tomēr sirdij tuvāka ir taurīte, kas skandina - „radi raidā, radi raidā“ ! :D

      Dzēst