svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis

Pārdomas

        Laiks iet uz priekšu, un es, protams, domāju par nākotni, ko darīt tālāk? Pēdējā laikā man vairs neliekas smieklīgs jautājums, Kas es esmu?, ko reiz izteica kāds sabiedrībā ļoti pazīstams cilvēks :D Vairāk vai mazāk esmu apradusi ar vienmuļritdzīvi un nekādu jaunu, pozitīvu pārsteigumu, ar kuriem varētu padalīties šeit, neesmu piedzīvojusi (protams, vasarai nākot skatlogu noformējumi mainās, bet cik nu var par tiem....:D
        Negribas ticēt, visam, ko es par vietējiem un vācu mentalitāti kā tādu šeit dzirdu, tāpēc nevaru secināt kopumā, bet par konkrētiem gadījumiem gan! Jauniešu trulās izklaides izpausmes man nav pieņemamas (kopā sanākšana un dzeršana bāros). Tāpēc arī agrāk jauniešus šeit nemanīju, jo viņi aktivizējas ap pusnakti. Arī mana vācu draudzene Aleksa mani apgaismo un bieži paķer līdzi izbraukumos ar saviem draugiem, tā ka dzirdu un redzu daudz ko.
     Jāsaka, ka mums  Latvijā ir paveicies, ka Vecās Eiropas samaitātie vēji vēl nav lielā mērā skāruši mūsu domāšanu, lai gan to ietekme jau ir jūtama. Varbūt man tiešām vajadzēja piedzimt citā gadsimtā, bet arī turpmāk domāju paturēt savā leksikā vārdus uzticība un ētika.

3 komentāri:

  1. Arī es arvien biežāk domāju par mūsdienās valdošajām vērtībām un to, kā cilvēki maldās "mežā". Arita, mēs ar Tevi esam vecmodīgas :D Cik labi ir zināt, ka neesmu viena tāda :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mūsu ir maz, tiešām, un ir grūti apzināt pārējos "īpašos", klasisko vērtību piekritējus, bet mēs tik un tā turpināsim iet pret notrulināto straumi, vai ne? :)

      Dzēst
    2. Bet, cik vēl ir tādu - "mūsējo", kurus kopējā plūsmā tomēr "parauj līdzi".... Baltam zvirbulim būt ir ļoti grūti. Un zini, kas ir jocīgi, ka par "baltajiem zvirbuļiem" pati nosaucu tos klasisko vērtību piekritējus :D Taču tāda nu ir tā skaudrā realitāte,ka "meinstrīmā" dzīvot ir vieglāk, bet vai labāk?! Xi, xi, xi, lai viņi paši domā :p Mums galvenais ir nebūt augstprātīgiem un neuzskatīt,ka esam kaut kādā mērā labāki, jo katrs jau atbild tikai par sevi!

      Dzēst