otrdiena, 2012. gada 15. maijs

Minhene


         Ar Juditu jau februāra sākumā ieplānojām braukt uz Minheni maija vidū. Veiksmīgi sagadījās, ka vēl vienas paziņas direktore brauca šajās brīvdienās Minhenes virzienā un varēja mūs paņemt līdzi. Izbraucām piektdienas vakarā, kad ārā bija +30 grādu, tāpēc negribējām ticēt sinoptiķu versijai, ka sestdienā līšot lietus. Bet cūcības likums tomēr nostrādāja! :D Divas nedēļas nebija lijis un tad nu brīvdienās lietus deva vaļā!
          Es gan par to īpaši neraizējos, jo galvenais, ka paciemojos pie manas bērnības draudzenes, kas arī tagad dzīvo Vācijā. 
          Minhenes centrā gozējas cūķis, kam šņukurs spīd un laistās, jo ikviens to paberzējot, cenšas piesaistīt sev veiksmi naudiņas izskatā! :)

       
      Man kā muzejniecei ( :D) jau nu ļoti interesēja sen pārbaudītas vērtības - pirmajā dienā apmeklējām Veco pinakotēku. Acis priecājas reiz kultūras vēstures stundās uzzināto ieraudzīt realitātē - Dīrera „Pašportrets ar kažokādu, Rubensa mega šedevri un daudzi, daudzi citi. Nu to es saprotu- tā ir MĀKSLA. Diemžēl fotografēt tur nevarēju! 
       Olympiaturm...uzbraucām TV tornī, diemžēl bija apmācies un redzējām skatu tikai daļēji. Turpat līdzās ir arī Olimpiskais parks, jāsaka, tīri nostrādāts, vācu kvalitāte nav apstrīdama! :)






  
 



   
















          Kādu mazu telpu augšā šajā tornī nosaukuši ar Roka muzeju! Varējām par 1 Eiro uzspēlēt vecās labās melodijas, dažs labs arī turpat uzgrieza danci! :D



Nākamajā dienā apmeklējām rotaļlietu muzeju. Aizgrābjoši bija ieraudzīt leļļu māju arī šeit! 

 



 
Atradums - pašas pirmās plastmasas Bārbijas, zīmīgajos melnbaltajos peldkostīmos!!


Un vēl divas Bārbijas pie Bārbijām---> :D


           Un kur no bez Oktoberfesta plača! Savu kāju spēru arī tur!


        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru