sestdiena, 2012. gada 31. marts

Kinderfest 31.03.2012.

         
            Šodien muzejs organizēja bērnu svētkus. Doma ir piesaistīt pilsētas mazākos iedzīvotājus interesantā, vieglā veidā iepazīties ar mākslas pasauli. Daļa no tās aplūkojama Jezuītu baznīcas mākslas hallē, par to jau iepriekš esmu rakstījusi. Pieteicos palīdzēt, jo gribēju pabūt citā vidē, paskatīties, kā te organizē šāda veida pasākumus.
            Sākumā katram mazajam māksliniekam tika dots molberts, papīrs, krāsu palete un ķitelītis. 

              
               Uzdevums - uzgleznot priekšā stāvošo puķu vāzi. Arī es pamālēju, sen nebiju to darījusi! Jāatzīst, ka dziedu labāk nekā zīmēju! :) -------->

              Sen jau esmu secinājusi, ka krāsas sagādā pozitīvas emocijas un, ja mākslinieki gadu gadiem glezno melno pelēko toņu gammās, tas pavisam noteikti liecina, ka smaga ēna ir pārlaidusies pār viņu mūzu. 
            Bērni saņēma arī uzdevumu - jautājumus par mākslas telpā esošo izstādi. Motivācija bērniem - iespēja laimēt izglītojošas balviņas un saldumus!
             Interesanti, ka visas dienas garumā bērniem līdzdarbojās arī viņu vecāki. Telpā, kur parasti ir radošā darbnīca muzeja pedagoģiskās programmas ietvaros, šoreiz varējām izlīst no pareizības rāmjiem un piepildīt senu sapni- apkrāsot sienas! :D 

      





         Šajā telpā pavadīju vairākas stundas un ik pa laikam papildināju krāsu podiņus. Nelielai statistikai - bērni visbiežāk lietoja dzelteno, tirkīza zilo, aveņu sarkano, zaļo un oranžo krāsu. Tumši brūnā, melnā un pelēkā dienas beigās bija apkaltušas, tātad netika lietotas. Īdētājiem es ieteiktu mācīties no bērniem! Nenāktu par ļaunu pievērsties krāsām!





         Man jau kā vienmēr patīk paskatīties uz pilsētu no augšās, tāpēc nofotogrāfēju skatu, ko var redzēt no muzeja pedagoģijas telpas. 

                                  
              Visas dienas garumā bērniem bija iespēja darboties vēl vienā radošajā darbnīcā - zīmēt pastkartes, kuras nofotogrāfējām un vēlāk būs iespēja tās lejuplādēt muzeja mājaslapā un pārsūtīt digitālā formātā. 
             Domāju, ka nav viegli saglabāt bērnu uzmanību 6 stundu garumā, bet tas šodien izdevās!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru