piektdiena, 2011. gada 2. septembris

Irbulīšu detektīvs

          Izstaigāju pili un apskatīju visas ekspozīcijas. Secinu, ka vienīgā sfēra, kurā vietējie mūs pārspēj, ir drošības sistēma. Ielūkojos arī arhīvos, kur starp citām vēsturiskām mantiņām, iegūluši arī cilvēka kauliņi. Tā vienkārši. Kastītē.
        Sēžu vienā telpā ar vēsturnieku, kurš jau ilgāku laiku veic izpētīti, cik un kādi rakstāmirbulīši jeb stili, ar kuriem rakstīja uz vaskotām tāfelītēm,  atrodami Eiropā. Iepriekšējais voluntieris francūzis bija apzinājis Francijas teritorijā atrodamos stilus, tad nu arī es tiku pie uzdevuma- atrast pēdas stiliem Latvijā. Man jau patīk rakstīt valodā, kuru savukārt vācieši nesaprot! :) Aizsūtīju e-pastus uz LN Vēstures muzeju, Turaidas muzejrezervātu u.c. Tagad jāgaida atbildes.



             Pirmos stilus atrada Koknesē. Sākumā tos neatpazina kā rakstāmpiederumus, bet dīvainas formas skaistumpiespraudes, fragmentu no rokassprādzes vai kā instrumentu ādas apdarei.

        

            Interesanti, ka apkārt vienmēr bijušas interesantas lietas, par kurām nav bijis ne jausmas (un noteikti tādu ir vēl!!). Un ir jāaizbrauc tālu prom, lai par savu miestu atklātu kaut ko jaunu! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru